PINK BORBON PUNCH
15.00€ – 32.00€ vrátane DPH
Spracovanie: anaeróbna fermentácia
Cupping score: 88
Krajina: Kolumbia
Region: Tolima
Farma: El Vergel Estate
Chuťový profil: jablko, černica, čučoriedka, slivka
Nadmorská výška: 1900 m.n.m
Stupeň praženia: City
Odroda: Pink borbon
Druh: 100% arabika
Príprava V60, aeropress, chemex
V roku 1995 sa rodina Bayter pustila do poľnohospodárstva na farme El Vergel s pestovaním avokád. Keď však ceny avokáda v roku 2006 klesli, preorientovali sa na kávu, začínajúc s odrodami catimore, červená a žltá caturra. V roku 2016, s pomocou kávového odborníka Miguela Jimeneza, začali pestovať výnimočné kávové odrody. V roku 2018 prijali prírodné procesy spracovania kávy a experimentovali s fermentáciou, pričom ich prevratný Koji fermentačný proces získal obrovské uznanie vo svete kávy.
Jedna z ich káv prechádza 12-hodinovým oxidačným procesom, po ktorom nasleduje 24-hodinová anaeróbna fermentácia. Následne si užíva 20-dňové sušenie na slnku. Tento zefektívnený proces premieňa kávu od zrna po šálku, zabezpečujúc jedinečný chuťový profil.
Dnes farmu vedie dynamické trio – Martha Montenegro a jej partneri Elias a Shady. Ich misia? Spojiť technológie s vášňou pre kávu a priniesť radosť do života všetkým na El Vergel Estate.